En hemsida om historien bakom Google

Välkommen till vår sida om Google. Här kan du lära dig om företagets historia, nutid och framtid genom att läsa våra välskrivna och informativa artiklar. Google används dagligen av flera människor, utan att vi egentligen vet så mycket om vem som ligger bakom och hur företaget grundades.

Det är någonting vi vill att det ska bli ändring på och därför har vi valt att skapa den här hemsidan. Google startades i slutet av 1990-talet och är nu ett multinationellt internetföretag som få människor aldrig hört talas om. Vi kommer att ge dig all information du behöver om Google för att kunna slå alla med häpnad över dina kunskaper. Du kommer bland annat hitta artiklar om:

  • Googles grundare
  • Googles arbetskultur
  • Googles framtid

Hur grundades Google?

Hur många är vi egentligen som vet hur Google grundades, eller vem som grundade företaget? Som vi nämnde tidigare är vi många som använder Google, men vad vet vi egentligen om företaget? Det var 1998 som Sergey Brin och Larry Page startade företaget, som från början endast var en söktjänst på nätet. Nu är Google så mycket mer än bara en sökmotor, det finns till exempel Google Maps, Gmail och Google Earth. Innan Google fanns det andra sökmotorer, men Google skapades med en del funktioner som inte fanns hos andra sökmotorer. Till exempel deras stavningskontroll var unik och än idag kan endast Google söka i Usenetarkivet, som är ett av de äldsta datorkommunikationssystemen som fortfarande används.

Vid en undersökning visade det sig att över 90 % av de svenska internetanvändarna använder sig av Google. Det är helt enkelt den mest använda sökmotorn i Sverige. Många använder sig också av deras e-postdomän Gmail, som ger dig hela 2 GB utrymme för din e-post. Företaget har över 80 000 anställda och de är helt klart ett världskänt företag som stora delar av världens befolkning har hört talas om tidigare. När Brin och Page först började med sitt projekt var det ett researchprojekt som de gjorde som studenter på Stanford University. De ville helt enkelt skapa en sökmotor som fungerade annorlunda än de som redan fanns. De kallade sin nya teknologi för Pagerank och från början kallade de Google för Backrub.

Googles framgångar genom åren

Troligtvis anade grundarna inte att deras projekt skulle växa till ett multinationellt företag som folk över hela världen känner till, men det var just det som hände. De fick gott om pengar från olika intressenter som hjälpte dem att bygga upp företaget. Grundarna ville egentligen skapa en sökmotor fri från reklam, men de skapade ett system med reklam i textversion som inte skulle göra hemsidan plottrig. Genom åren har Google börjat erbjuda fler och fler tjänster, samt att de förvärvade Youtube år 2006. Det är med andra ord ett studentprojekt som verkligen gjort succé och företaget är värt flera miljarder dollar i nuläget. Det sägs dessutom vara ett av de bästa företagen att arbeta för.

År 2016 hade Google över 70 kontor i 40 olika länder runtom i världen och Google listades av Alexa som den mest besökta webbsidan i hela världen. Deras huvudkontor Googleplex ligger i Kalifornien, USA, men de har som sagt flera kontor världen över. Det finns så mycket att lära sig om detta företag och det är en inspiration för människor att ett projekt kan leda till någonting så framgångsrikt. Vi tycker att alla ska kunna ta del av Googles historia och framfart och därför skapade vi den här sidan för att kunna förse er med lättlästa och intressanta artiklar om företaget. Vår sida är till för alla som vill veta mer om Google som företag.

Sammanfattning

Denna sida välkomnar dig till vår hemsida om Google. Det finns så mycket att lära sig om det här företaget som började som ett researchprojekt år 1996. Nu är Google världens mest använda sökmotor och den mest besökta hemsidan på internet, samt ett namn som de flesta känner igen. Google har flera andra tjänster än bara sin sökmotor, de har också Youtube, Gmail, Google Maps och mycket mer. Om du tar en titt på våra artiklar kan du lära dig allt om Google och vad företaget har att erbjuda. Vi skriver både om historian, nutiden och hur framtiden spås se ut för företaget. Varmt välkomna till oss och vi hoppas att du kommer lära dig mycket från vår sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *